Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

The Grand Astoria - The Mighty Few

 
Οι υπερδραστήριοι The Grand Astoria σχηματίστηκαν στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας το 2009 κι έκτοτε δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή να ασχολούνται με την μουσική τους, καθώς μέσα στα μόλις εφτά έτη της ύπαρξης τους, έχουν προλάβει να παίξουν ζωντανά ουκ ολίγες φορές κι επίσης έχουν χτίσει μια τεράστια δισκογραφία δεκαεπτά συνολικά κυκλοφοριών.
 
Το έσχατο χρονικά πόνημα τους φέρει τον τίτλο The Mighty Few κι έχει την μορφή full length άλμπουμ, παρά το γεγονός, πως περιέχει μόλις δυο κομμάτια συνολικής όμως διάρκειας 49 λεπτών, ενώ πλαισιώνεται από ένα πανέμορφο artwork, που μαρτυρά το πολυπληθές σύνολο μουσικών, που συμμετείχε στην ηχογράφηση της νέας δουλειάς των The Grand Astoria.
 
Η παραγωγή του The Mighty Few διακρίνεται για την διαύγεια της, η οποία βοηθά στο να ακουστούν σωστά όλα τα μουσικά όργανα του, τα οποία δεν είναι και λίγα, κάθε άλλο μάλιστα, καθώς στην έκτη full length δουλειά των The Grand Astoria την κιθάρα, το μπάσο και τα ντραμς τους, πλαισιώνονται από τα: φλάουτο, σαξόφωνο, κλαρίνο, πιάνο, κρουστά και τρομπέτα.
 
Τα φωνητικά των The Grand Astoria βοηθούν στην ομαλή του ροή και συνυπάρχουν υπέροχα με τα χορωδιακά τους μέρη, τα οποία αναδεικνύουν την vintage αγνότητα του The Mighty Few, το οποίο μας ταξιδεύει σε περιπετειώδη rock ηχοτοπία μες από ένα αρκούντως heavy πρίσμα, που διακρίνεται για τα παραδοσιακά doom metal στοιχεία του και τις stoner πινελιές του.
 
Ο πληθωρικός rock χαρακτήρας του The Mighty Few ξεχωρίζει για τα έντονα jazz ψήγματα και τα δυναμικά blues ηχοχρώματα του, τα οποία αναδεικνύουν τις progressive ανησυχίες και τις σαγηνευτικές folk αποχρώσεις των άκρως ταλαντούχων The Grand Astoria κι απογειώνουν συνάμα τα space ρινίσματα, που συνοδεύουν περίφημα την αιχμηρή fuzz rock αύρα τους.
 
Εν ολίγοις, εδώ πρόκειται για ένα πραγματικό μουσικό διαμάντι από μια τρομακτικά ταλαντούχα μπάντα, καθώς το φαντασμαγορικό The Mighty Few των The Grand Astoria αποτελεί έναν από τους πλέον πλούσιους ηχητικά δίσκους στον ευρύτερο rock χώρο τα τελευταία κάμποσα χρόνια και θαρρώ ότι οι λέξεις δεν είναι αρκετές για να το περιγράψουν σωστά. Πανδαισία.
 
The Grand Astoria: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου